ЗА ПРИЯТЕЛСТВОТО!!!

Мили приятели, членове и съмишленици на клуб „Чанове”,

 

Пишем ви това специално обръщение, защото считаме, че заслужавате и трябва да знаете истината за събитията в един от нашите клубове.

Както всеки от вас е дошъл в този клуб да танцува с отворено сърце и хубави очаквания и намерения, така и ние сме приемали всеки един от членовете на нашият екип с широко отворена душа, с усмивка и подкрепа във всеки един момент от неговото развитие при нас. Ние винаги сме твърдели и сме вярвали, че нашите колеги са на  първо място наши приятели и след това партньори в работния процес. Но се намери един човек, който пренебрегна приятелството и партньорството в името нищо незначещия в сравнение с това стремеж за печалба. Тази негова постъпка не е насочена към Коце или Милена, тя е насочена към целия клуб „Чанове”.

Преди две години поканихме наш приятел да дойде в София като гост-хореограф в залата и той беше запленен от това, което сме направили. Тогава ние му предложихме да стане част от нашия екип с уверението, че има пълната ни подкрепа, няма от какво да се страхува и ние ще му помогнем с опита и знанията си, за да има успех. Този човек се казва Венцеслав Неделчев. И така започнахме. Не беше лесно, напротив, беше трудно, но името „Чанове” си проправи път, утвърди и разви своята дейност и в град Русе. Всички ние имаме незабравими спомени от нашите общи сбирки, надигравания, семинари и екскурзии. Но сега Венци решава, че достатъчно е дал и взел от „Чанове”, че се е научил и знае как се прави успешна школа по народни танци и желае вече да не е част от нашето семейство, а да си има собствен(личен) клуб и индивидуално развитие. За наше голямо съжаление не е разбрал най-важното от уроците, които сме се опитали да му предадем, а именно, че успех има този, които работи с любов и с приятели в екип. Решението е единствено негово и вие, които танцувате и живеете в семейството на „Чанове” имате право да знаете това. Важно е да знаете също, че това решение не е продиктувано от някакъв конфликт или неразбирателство. Напротив, до преди ден всичко за нас беше наред и се разбирахме чудесно. Явно обаче тази стъпка е отдавна и добре замислена и планирана, защото нещата вече са подготвени зад гърба ни, а на нас всичко това ни бе поднесено изненадващо, безусловно и безапелативно. За нас шокът е голям, защото когато те предаде „приятел”, наистина боли. Когато си давал от душата си, от знанията и опита си, споделял си идеи и планове, когато си давал и не си взимал, за да има този приятел зала, условия и работа, с която да храни семейството си, с ясната мисъл че това може и да няма възвръщаемост, тогава можеш спокойно да кажеш, че обичаш това, което правиш и за теб е важно единственно ТО да съществува и да се развива във времето. Всеки един работещ за този клуб неминуемо е дал от частица от себе си – повече или по-малко, но едва ли е необходимо и има смисъл това да се слага на кантар с това, което е получил. Професионализъм без етика и морал няма!

Знанието, умението, опита и приятелството с „ПАРИ НЕ СЕ КУПУВАТ” !!!

 

Въпреки създалата се ситуация клуб „Чанове” продължава своята дейност в Русе както досега! От днес нататък главен хореограф и преподавател на „Чанове” – Русе ще бъде Анета (Ани, както всички си я знаят), която остана вярна на екипа и клуба си. Репетициите на групите продължават по график.

 

Клуб „Чанове” ще продължава да го има и в Русе, и в много други градове на България, защото сме го създали  с много любов,и с любов и истински приятели ще продължаваме да го водим напред.

 

На всички танцуващи в клуб „Чанове” благодарим за доверието!

 

Бъдете здрави и усмихнати !!!

 

От екипа на Kлуб по български народни танци „Чанове”:

 

Костадин и Милена Господинови, Севдалин и Албена Трендафилови, Мариян Курдов, Богдан Димитров, Яна Иванчова, Емил Екимов, Кирил Кирчев, Стефан Рачев,Мирослав Станев, Петър Милев ,Милян Илиев и Анета Иванова.