4та степен по скалата на Рихтер

Вчера се състоя дългоочакваната първа репетиция на новата група „Напреднали" на клуба ни по народни танци. На последните 3-4 репетиции на нас, средните Чанове, ни се „наложи" скоростно да научим 4-5 нови хорà, за да настигнем „големите" и да направим обща група.

„Наложи" е в кавички, защото ученето на нови хорà е огромно удоволствие - и колкото са по-сложни, толкова повече удовлетворение ми носят :) Не само на мен - на всички танцуващи. Вече минахме фазата, в която заучаването на нови стъпки беше проблем, настъпвахме се сами себе си и не можехме да се прескокнем ;)

Та, събрахме се за тази първа репетиция. Физкултурният салон на 11СОУ се оказа малък - не ни събра в общ кръг, при това плътно наредени един до друг. Не съм броила, но вероятно бяхме поне 120 човека.

Водещият хорото се оказваше някъде в гръб на опашката му. Единственият начин за танцуване бе хорото да се вие, вие, вие на серпентинка - с много много завойчета, като пъстроцветно змийче.

А когато 120 човека ударят едновременно крак в земята и викнат дружно „Иха!" се получава земетресение от 4та степен по скалата на Рихтер! Такава повишена сеизмична активност в района на училището ще се наблюдава и занапред - всеки вторник и четвъртък.

Така че, ако сте наблизо - не се плашете - усмихвайте се

Аввтор:Даниела Соколова