„Класиците на българския танц” с награда за култура и изкуство


Без картинка
 

И тази година „Салон на изкуствата” мина и замина. Той е ежегоден и по традиция се провежда през месец май. Въпреки че бе 13-ти по ред, този номер беше фатален само за някои. На други донесе късмет. На „Класиците на българския танц” например, на който бе присъдена Специалната награда за култура и изкуство. 

 

„Класиците на българския танц” се състоя на 21 май в зала 1 на НДК и бе уникален като замисъл и реализация спектакъл: най-добрите ансамбли на България на една сцена – нещо, което не знам да е правено в последните 15 години.

Разбира се, няма как да не кажа, че общият „късмет” на спектакъла бе роден от други по-малки, но много на брой и прекрасно съчетани късметчета, като това, че сценарист и съорганизатор е Костадин Господинов, като това, че режисьор е Андрей Баташов и не последно по значение късметче е това, че продуцент е Борислав Славов /Хоро.БГ/

 

Няма начин да се съберат такива хора и да не се роди нещо с късмет.

 

Не знам дали „получателите” на наградата са доволни, но за мен тя значи много. Първо, защото знам колко труд стои зад реализацията на такова събитие и второ защото обичам желанията ми да се сбъдват. А тази награда е едно сбъднато мое тайно желание: желанието „невидимите” българи да получат поне частица от заслуженото с много труд, любов и себеотдаване признание.

 

Снимки от празника.

 

Автор: Даниела Соколова

 

 

Без картинка