ТЕАТРАЛНА ШКОЛА „АНДРЕЙ БАТАШОВ"

 

 

 

ОТВАРЯ ВРАТИ НА 7 ОКТОМВРИ

 

Сред преподавателите са бивши студенти на големия български актьор,

гост-лектори ще бъдат и звезди от родните театри

 

Актьорска школа, носеща името на една от най-големите звезди на българския театър - АНДРЕЙ БАТАШОВ, отваря врати на 7 октомври 2023 г.

 

Театралната школа, която ще въведе своите възпитаници в необятния свят на театъра, събира отново двама от студентите на Баташов в класа на проф. Снежина Танковска– БОЖИДАР ПОПЧЕВ и МАРИАНА ЙОТОВА, заедно с режисьора КРИСТИАНА БОЯДЖИЕВА и главния хореограф на Клуб по български народни танци „Чанове" КОСТАДИН ГОСПОДИНОВ. Школата ще приема възпитаници над 12 г. възраст.

 

Официалното откриване на актьорска школа „АНДРЕЙ БАТАШОВ" ще бъде на 7 октомври 2023 г. (събота) от 11:00 ч. в Клуб „Бг Ритъм" (НДК, подлеза на х-л Хилтън). Всички, които желаят да научат повече за школата и да станат част от нея, както и тези, които искат да си припомнят за Андрей Баташов, са добре дошли на събитието, на което се очаква да присъстват и колеги и приятели на актьора.

 

На първата среща преподавателите ще разкажат подробности за програмата на школата и занятията, които ще се провеждат събота и неделя. Освен обучение по актьорско майсторство и работа по подготовка на спектакли, хореография, пластика и вокални умения в присъствието на режисьор, възпитаниците на школата ще имат уникалния шанс да работят с гост-лектори – актьори от столични театри, да посещават театрални постановки, както и да участват във фестивали на театралните школи в страната.

 

Цената на курса е 160 лв. на месец за 16 учебни часа. За уточнения и подробности, може да пишете на e-mail  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  или да се свържете с нас на телефон 0877 42 77 36 – Катя Попчева (координатор).

 

Кои сме ние и защо „Андрей Баташов"?

 

БОЖИДАР ПОПЧЕВ – актьор, завършил актьорство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Снежина Танковска и Андрей Баташов, участник в спектакъла „Ритъм" на Андрей Баташов.

 

МАРИАНА ЙОТОВА – актриса, певица и хореограф, завършила актьорство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Снежина Танковска и Андрей Баташов.

 

КРИСТИАНА БОЯДЖИЕВАтеатрален режисьор в Драматичен театър - Ловеч, докторант на Исторически факултет на СУ „Св. Климент Охридски", катедра Етнология.

 

 

Партньор: Клуб по български народни танци „ЧАНОВЕ"

 

ОЧАКВАМЕ ВИ!