"Чанове на Балканите" - Балкански танци

 
България е страна, създадена на кръстопът и векове наред, всеки който е минал оттук, е оставил по нещо от себе си. И ако от гледна точка на историята, все още е спорно дали това е било добре за нас или не, то от гледна точка на фолклора, вековното многообразие само е допринесло за неговото обогатяване. 
 
Няма българин, който при посещението си в съседна балканска държава да не забележи колко познато изглеждат елементите и стъпките в хорàта им, колко си приличат по стил и излъчване носиите ни и колко сходен с нашия е темпераментът на съседите ни.   
 
Тази прилики и разлики във фолклора на балканските страни винаги са ни интригували и вълнували и в последните две години положихме много усилия да опознаем съседите си – пътувахме до всички съседни държави, установихме контакти и работихме с най-добрите хореографи и преподаватели, за да можем днес да застанем пред вас, нашите ученици и последователи, и да представим на вашето внимание най-новия си проект „Чанове на Балканите”. 
 
Първият по рода си проект за изучаване на балкански фолклор от любители-танцьори стартира едновременно в градовете София, Русе, Варна, Бургас и Пловдив на 1 ноември 2014.
Репетициите от новия проект ще се ръководят от доказани професионалисти по утвърдената методика на Клуб „Чанове”.
Не случайно избрахме Денят на народните будители за старт на новия си проект – това е денят, в който спираме за миг и си припомняме колко силен е бил в годините и колко силен продължава да бъде българският дух, като отсега нататък ще търсим и опознаваме и корените на неговата многоцветност.
 
 
 
НОВИ ГРУПИ ЗА НАЧИНАЕЩИ ПО БАЛКАНСКИ ТАНЦИ 2015 ГОДИНА - ВИЖ ТУК
 
 
 
За повече информация и записване:
 
София - 0887 694 058; 0886 136 337
 
Бургас - 0887 096 752
 
Русе - 0894 643 300
 
Варна - 0887 694 058
 
Пловдив - 0885 677 808